Matklubbens Topplista

lördag, oktober 01, 2011

Vegetariska världsdagen 1 oktober


Vegetariska världsdagen "firas" varje år den 1 oktober - med seminarium, utställning och bokbord.

Vegetarisk matlagningstävling - Bästa gröna skollunch.

Utdelning av vegetariska familjerecept hos samtliga hälsokostbutiker i Sverige

Instiftades 1995

KANTARELLOMELETT
En traditionell rätt som alltid smakar underbart gott. Om du har massor av kantareller är detta ett härligt sätt att slösa dem på.

Ingredienser 4 pers.

5 st ägg
0,75 dl vispgrädde
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Stuvning
1 l kantareller
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippe persilja, kvistar

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggen lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar.

2. Häll omeletten i en smord ugnssäker form.

3. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

4. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.

5. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och matlagningsgrädde. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.

6. Häll stuvningen över omeletten. Garnera med persilja. Servera direkt.

Läs mer på vegetarian.se  Recept, Allt om mat

Inga kommentarer: