Här kokar man först spjällen i en stark buljong, marinerar och grillar sedan. De blir härligt saftiga och möra.
Ingredienser 4 port
1 1/2 kg tunnskurna revbensspjäll eller kamben
1 liter vatten
3 köttbuljongtärningar
Marinad
3 msk flytande smör & rapsolja
3-4 msk chilisås
1 msk kinesisk soja
1-2 tsk mald ingefära
1-2 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
1/2 tsk salt
Gör så här
Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka spjället i cirka 1 tim. Ta upp det, låt rinna av och svalna. Blanda smör-& rapsolja, chilisås, soja, ingefära, sambal oelek och honung i en bunke. Skär spjället i bitar längs med benen. Vänd runt dem i marinaden. Låt marinera några timmar eller över natten. Ta upp spjällen och spara lite av marinaden för att pensla på mot slutet eller efter grillningen. Grilla spjällen runt om över glöd, eller på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 15 min. Vänd runt ofta.
Servera med coleslaw, ungsbakade grönsaker och grillat bröd.
Källa:barrel&bornecrantz.se
Ingredienser 4 port
1 1/2 kg tunnskurna revbensspjäll eller kamben
1 liter vatten
3 köttbuljongtärningar
Marinad
3 msk flytande smör & rapsolja
3-4 msk chilisås
1 msk kinesisk soja
1-2 tsk mald ingefära
1-2 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
1/2 tsk salt
Gör så här
Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka spjället i cirka 1 tim. Ta upp det, låt rinna av och svalna. Blanda smör-& rapsolja, chilisås, soja, ingefära, sambal oelek och honung i en bunke. Skär spjället i bitar längs med benen. Vänd runt dem i marinaden. Låt marinera några timmar eller över natten. Ta upp spjällen och spara lite av marinaden för att pensla på mot slutet eller efter grillningen. Grilla spjällen runt om över glöd, eller på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 15 min. Vänd runt ofta.
Servera med coleslaw, ungsbakade grönsaker och grillat bröd.
Källa:barrel&bornecrantz.se
3 kommentarer:
AAAAAAAAAH! GE MIG! RO HIT! ser så sanslöst gott ut!
ja, eller hur? Salt, starkt, lite sött ocg GOTT. Det blir mycket sånt till sommarn...och då är du här :))))
jaaa jippi då är jag där! :D
Skicka en kommentar