Matklubbens Topplista

söndag, januari 10, 2010

Vaniljhorn


Detta är min absoluta julfavorit, jag bakar dem aldrig annars.

Man rullar dem mellan handflatorna och lägger dem nygräddade och heta i strösocker.

300 g vetemjöl
200 g smör
2 msk vaniljsocker

Blanda de tre ingredienserna till en deg, i maskin eller på bordet.

Rulla ut längder och skär i bitar. Tag degen mellan handflatorna rulla först till en boll och sedan till små tjocka korvar med avsmalnade ändar.

Lägg på bakpappersklädd plåt. Böj där till små horn.

Grädda kakorna i 180-200 grader i 12-15 minuter. Kakorna ska vara ljusa svagt gula.

Tag kakorna heta från plåten och rulla dem BUMS i strösocker, jobba snabbt, blir de för kalla fastnar inte sockret.

4 kommentarer:

Katarina sa...

Jag gjorde också vaniljhorn till jul i år. De blev direkt Signes favoriter.

jenny sa...

ja, eller vanilj-betar kan man också kalla dem.

jag blir sugen. de är så vackra! våra tog slut exakt på julaftonen tyvärr.

Katarina sa...

Signe tyckte att de borde heta vaniljmustascher.

Åsa sa...

Ja det var ju fyndigt och Fanny sa banankakor när hon var liten.