Tunna och frasiga som torkade höstlöv.
Men man måste grädda dem exakt, inte för kort tid, då blir de sega, inte för lång tid då är det risk att de blir brända, så passa noga.
100 g smör
1½ dl socker
1 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2-2½ msk kakao
100 g hasselnötter, hackade
Rör smör och socker poröst
Tillsätt ägget
Blanda mjöl, bakpulver och kakao, sikta ner det, blanda väl
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till en kvadrat ca 25 x 30 cm, dra över pappret till en plåt
Strö över de hackade nötterna
Grädda ca 8-10 minuter
Låt kakan svalna något och skär sedan rutor som får kallna på plåten.
Men man måste grädda dem exakt, inte för kort tid, då blir de sega, inte för lång tid då är det risk att de blir brända, så passa noga.
Sätt ugnen på 225 grader
100 g smör
1½ dl socker
1 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2-2½ msk kakao
100 g hasselnötter, hackade
Rör smör och socker poröst
Tillsätt ägget
Blanda mjöl, bakpulver och kakao, sikta ner det, blanda väl
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till en kvadrat ca 25 x 30 cm, dra över pappret till en plåt
Strö över de hackade nötterna
Grädda ca 8-10 minuter
Låt kakan svalna något och skär sedan rutor som får kallna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar