Matklubbens Topplista

söndag, september 28, 2008

Färsfyllda tomater

Ingredienser (4 port.)
Bifftomater 4st stora
Hårdost (lagrad) 8 skivor
Matolja till stekning 2 msk
Köttfärs (helst nötfärs) 400 gram
Morot 2 styck
Champinjon (färsk) 4 styck
Grillad inlagd paprika 125 gram el. färsk röd paprika
Vitlök 2 klyftor
Kesella (kvarg 10%) 1 dl
Råris 4 dl
Persilja till garnering

Skala och finriv morötter. Finhacka champinjoner. Skär paprika i små bitar. Färsk paprika finhackas. Skala och hacka vitlök.
Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Hetta upp olja i en panna och stek vitlök, champinjoner, morötter och ev. färsk paprika ett par minuter. Lägg åt sidan.
Fräs köttfärsen i olja. Salta och peppra. Blanda i grönsaksröran. Rör i kesella och dra pannan från plattan.
Dela tomaterna på mitten och gröp ur innehållet. Blanda det urgröpta med det stekta. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200°C.
Olja tomaterna på utsidan. Fyll dem med färsblandning. Lägg på skivad hårdost. Lägg i smord ugnsform. Sätt in i ugnen i cirka 35 minuter.
Servera med ris och grönsallad.

Inga kommentarer: