Inga ägg, inget kokande ingen glassmaskin behövs.
Grunden är:
5 dl grädde den feta vanliga
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljpulver eller flytande vanilj
Blanda och vispa tills det bildas mjuka toppar när du lyfter upp vispen.
Sedan kan du smaksätta din glass med precis vad du vill här kommer några förslag.
Chokladglass med hasselnötter och chokladpraliner
3 msk kakao
100 g hasselnötter
3 msk florsocker
15 st av dina favorit chokladpraliner
Rosta hasselnötterna med florsocker i en stekpanna på medelhög värme, passa noga de bränns lätt. Låt nötterna svalna, hacka dem sedan grovt.
Dela pralinerna i mindre bitar.
Blanda ner kakao, hasselnötter och praliner i glassen, spara lite av nötter och praliner till garnering.
Häll glassen i en valfri form, strö på garneringen och ställ in i frysen. Efter fem timmar är glassen fryst.
Salt karamell.
1 dl råsocker
2 dl grädde
2-4 tsk flingsalt
Häll råsockret i en stekpanna på medelhög värme och låt sockret smälta sakta, rör inte då blir det klumpar. När sockret smält och blivit lite brunt häller du på grädden och tillsätter saltet. Låt det hela bara smälta ihop, rör lite med en trägaffel ovanpå sockret, svårt att beskriva men till slut har grädden och sockret blandats till en "kola". Häll upp kolan i en skål, ställ i kylen så att den blir helt kall innan du blandar den med glassen, vispa med elvispen så att det blandas helt. Häll upp glassen i en stor form eller i portionsglas.
Ställ in i frysen, efter fem timmar är glassen fryst och klar att äta.
Det går att blanda i bär eller sylt av hallon, blåbär, jordgubbar, körsbär, hjortron ta dom bär du gillar bäst och blanda bara ner dem i glassen häll upp och frys.
Blanda glassen med olika likörer och kakor tex.
Amaretto och Biscottikakor
Baileys och Ballerinakakor med choklad
Punsch och Dajm
Cocoslikör och finhackad Coco
Eller så gör du en salt lakritsglass med krossad turkisk peppar och lakritspulver.
Variationerna är oändliga, så det är bara att expremitera hejvilt.
Lycka till. Tipsa gärna om olika smaksättningar ni kommer på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar