Matklubbens Topplista

fredag, september 10, 2010

Hör och häpna!

Detta har CAMILLA tagit sig friheten till.
ANMÄLT mig till denna tävling.

Herreminje, inte kan ju jag något om mat!
Hur ska jag fixa detta!
Och vad ska jag laga till?

OM!!! OBS! OM, jag nu skulle anmäla mig till audition, vad tycker ni att jag ska laga till och bjuda på?

Om jag bjuder hem er på middag, vad är det första ni tänker då, alltså i matväg, hur ser ni på min matlagning, ingredienser, smaker, kryddor mm?

SNÄLLA, SNÄLLA NI, hjälp mig med detta!

Skriv ner bara lite kort var och en så jag får ett litet hum om min matlagning.

Självklart vet jag ju vad jag tycker om och vad det är jag oftast lagar till, men det är så bra att höra andras tankar, vilket jag sen kan sammanfatta och utifrån det välja maträtt.

iiiiiiiiii vad läskigtspännande.

Hej och tack för din ansökan till TV 4´s nya program ”Sveriges Mästerkock”!
Snart åker vi ut på auditionturné och vi ser fram emot att se dig där, men för att kunna söka måste du uppfylla dessa kriterier:

- Du får inte jobba eller ha jobbat som kock.
- Du måste vara över 18 år.
- Du kan endast söka i en stad.

När du kommer till vår audition ska du ha med dig en rätt som du har tillagat hemma och som representerar dig och din matlagningsnivå.

Samma dag kommer du att få besked av oss om du går vidare eller inte till jurydagen som är dagen efter. Skulle du gå vidare vill vi att du är på plats tidigt på morgonen, exakta tider får du av oss på auditiondagen. Vi vill även att du har med vänner eller familjemedlemmar till jurydagen, som kan peppa dig när du lagar din maträtt hos oss.

Bered dig på att det kan bli långa dagar.
Auditionplatserna är:

Umeå, söndagen den 17 oktober klockan 10.00.
Plats: Nolia, Signalvägen 3

Går du vidare från söndagens audition, kommer du att få laga en rätt på måndagen den 18 oktober som juryn kommer att avsmaka.
Att tänka på om du går vidare till dag nr 2, jurydagen:
Innan du träffar juryn kommer du att få 40 minuter på dig att laga till den mat som du ska presentera.
Inne hos juryn har du 5-10 minuter på dig att imponera med dina matlagningskunskaper.
Därinne kommer du att få slutföra din rätt och lägga upp maten på en tallrik.

Du behöver ta med:
Alla ingredienser till den måltid du ska tillaga, inklusive salt och olja mm.
Alla köksredskap som du tänker använda- kastruller, stekpanna, skärbräda, kökshandduk, knivar, mixer mm.
Kylväska till de färskvaror du har med.

All matlagning måste ske i vårt provkök, ta inte med något färdiglagat, vi måste garanteras att du tillagat allt själv.
Vi tillhandahåller:

Spis och ugn, räkna inte med att vi har annan utrustning om du skulle glömma något.
Vatten, det finns dock inga möjligheter att diska, så se till att ha med dig tillräckligt med utrustning. Dina använda köksgrejer kommer du att få packa ner i din medhavda väska igen.

Bra att veta:
Från det att du har lagat maten klart till att du ska presentera den för juryn så kan det dröja ett tag, tänk på det när du väljer rätt.
Tallrik för din slutliga presentation kommer att finnas i juryrummet.

Kom ihåg att du endast kan ha 5 minuter på dig att imponera på juryn:

Förbered din presentation, juryn kommer även att prata med dig och ställa frågor.
Tänk på smaker och hur du kan beskriva dem.
Fundera på varför du älskar att laga mat, vad du blir inspirerad av.
Var dig själv, bjud på dig själv och ha roligt!

Tänk på att det kan bli en lång dag, så det kan vara bra att ta med egen mat och dryck och något att underhålla dig med medan du väntar.

Ta gärna med dig familj och vänner som får ”heja på” när du tillagar maten.

Varmt välkommen!

8 kommentarer:

Katarina sa...

Det där klarar du galant, du som är så social och bra på att prata!

Och det jag kommer att tänka på är ju din känsla för vad som är trendigt och vad som är nyttigt, din förmåga att lägga upp maten vackert, få den att se läcker ut och att du är så effektiv i köket, kan ha många rätter på gång samtidigt. Och så att det alltid är en bra balans mellan tuggmotstånd och "mjukhet" och förstås att allt du gör smakar sååå gott!

Ida sa...

jag tänker också på fräsch och nyttig mat å ena sidan tex laxen med citron och sparrisrisotto, eller någon gi-rätt men även mustiga grytor med spännande smaker som den grytan med vanilj i som jag inte ännu smakat men redan drömmer om och tex glöggkyckling. det beror ju lite på säsong. nästa gång vi ses ska vi spåna ännu mer :)

Ingela Abrahamsson sa...

Klart du ska gå! Håller tummarna!

Åsa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Åsa sa...

åååå, tack för de fina orden,
men tror niverkligen att jag klarar av att prata med Per Morberg, Marcus Aujalay och Leif Mannerstöm och att de tre fantastiska erfarna kockarna ska bedöma min matlagning och herregud jag blir alldeles skakig i bena bara jag tänker på det.

Åsa sa...

Ida det var bra förslag, den risotton skulle kunna imponera, men eftersom jag bara har 40 minuter på mig att laga maten så hinner jag inte få den så god och krämig. Dessutom kan det ta tid innan juryn ska smaka på min mat så då måste det vara en rätt som klarar av att stå ett tag en risotto måste ätas bums.

Men jag skulle kunna göra det goda stekta saffransriset med russin och mandel med lax till...
eller varför inte varm kycklingsallad eller kanske mina goda älgfärsbiffar med syltad rödlök eller...ja nu snurrar tankarna
ge mig mer förslag!!!

Jag vill lova att det kommer att bli mkt testlagning här hemma och så ska vi spela Sybarit, var enda kväll.
Så jag behöver middagsgäster! Någon frivillig? hahahaha

Anonym sa...

Hej Åsa!
Så spännande! Vi kommer gärna och testar hos dig, det brukar alltid vara gott och trevligt.
Behövde du inga vinbär eller sparar vi det till nästa sommar?
Vi hörs
Kram
Inger

Jenny sa...

Men jisses, det passar ju dig som hand i handske det här! Det kommer att gå GALANT. Håll oss uppdaterade!