Matklubbens Topplista

lördag, november 08, 2014

Mandelpestofylld kycklingfilé.

Goda kamrater till kyckling är förstås både basilika och parmesanost och även mandel.
Och jag som inte tål pinjenötter får göra min egen pesto och denna med rostad mandel är så himla god.


Till 4 portioner behöver du

400-500 kycklingfilé 
1 paket bacon
50 g mandel
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost 
Salt och peppar
Smör

Skär kycklingen så att den blir tunnare. Banka ut delarna lite.
Rosta mandeln i en torr stekpanna. 
Mixa med basilka och olivolja.
Blanda ner riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.

Bred blandningen på kycklingfiléerna och rulla ihop dem, linda bacon runt och fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna runt om i smör. Lägg dem i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i 175 grader 15-20 minuter beroende på tjockleken.

Servera med valfria tillbehör. 

Jag gjorde ugnsbakad mandelpotatis. Skalad, halverad sköljd i kallt vatten och sedan kokad i ca fem minuter innan dom fick bli klara i ugnen på 175 grader 10-12 minuter, då blir dom knapriga och goda.

Lite grönt till och en sås är ett måste.

Min favoritsåsbas är 1 dl grädde, 1 dl créme fraiche, 1 buljongtärning i detta fall kyckling. Plus ett par msk av mandelpeston eventuellt lite salt och peppar. Känns såsen lite för tjock späd med en halv dl vatten.



1 kommentar:

Åsa sa...

Men så trevligt, det ska jag absolut göra. Tack snälla!